logo CMC

Centrul pentru Mediu Construit - Centre for Built Environment

Ce este și ce face CMC ?

Centrul pentru Mediu Construit (CMC) este o asociație profesională interdisciplinară formată din arhitecți, urbaniști și experți în domenii conexe (juristi, sociologi, politolog, economiști, etc.) având ca principală preocupare, creșterea calității vieții printr-un mai bun mediu construit.

Ce face CMC

Ne preocupă buna guvernare a dezvoltărilor rurale și urbane și dorim să contribuim prin informare, formare și educarea la toate nivelurile, precum și prin activități care au un impact direct asupra mediului construit.

CMC generează resurse pentru informare, face cercetare și oferă servicii de consultanță.

Echipa
Dr. arh. Mihai Racu
Dr. arh. Mihai Racu

este asistent universitar al Facultății de arhitectură și urbanism Universitatea tehnică Cluj-Napoca.

Arh. Raluca Zbarcea

este implicată în proiectarea de arhitectură, acțiuni de creștere a calității spațiului public, civism, educație, realizează consultanță pentru încadrarea construcțiilor în specific arhitectural local, în perioada 2016-2019 a fost consultantul Grupului de Acțiune Locală G.A.L. DEALURILE TARNAVELOR.


Dr. arh. Dragos Dascalu

Dr. arh. Dragoș Dascălu

este șef lucrări la Facultatea de Arhitectura si Urbanism din Cluj-Napoca. Este autorul cărții Arhitecturi relationale (Lumen, 2016), fost redactor la revista culturala Timpul, rubrica Politica Arhitecturii. In 2012 a fost cercetator invitat in cadrul EcoNomadic School Research Project - Sheffield School of Architecture.

arh. Klaus Birthler

este implicat în civism,  proiectare de arhitectură, planificare urbană participativă și  GIS, în anul 2018 a fost arhitect șef al municipiului Reghin și în 2016 consilier al secretarului de stat pentru patrimoniu.

Dragos Dascalu

Dr. Stefan Cibian

are un background în relații internaționale, politici publice, științe politice și drept. Actualmente Stefan este director executiv al Institutului de Cercetare Făgăraș, Academy Associate al Africa Programme, Chatham House - The Royal Institute of International Affairs și predă la Universitatea Babeș-Bolyai la Masteratul de Dezvoltare Internațională. Stefan este pasionat de îmbinarea între calitatea spațiilor construite și modul în care comunitățile locale se manifestă.

Dragos Dascalu

arh. Călin Lada